Βιογραφικό

Η Άννα Ιωαννίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κρατική υποτροφία αριστείας και ασκεί μάχιμα το επάγγελμα του Δικηγόρου ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Παρέχει, μέσω του γραφείου της, νομική συμβουλή και στήριξη σε ιδιώτες, εταιρίες και σωματεία.

Ως ασκούμενη δικηγόρος συνεργάστηκε με πολυμελή δικηγορική εταιρία της Θεσσαλονίκης και απασχολήθηκε στο νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας. Σε επίπεδο σπουδών έχει ακόμη πτυχίο Πολιτικών Επιστημών της σχολής ΝΟΠΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και πτυχίο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Περαιτέρω, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Ιστορία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία του Δικαίου της Νομικής σχολής του ΑΠΘ και σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ. Όλοι οι τίτλοι σπουδών της συνοδεύτηκαν από βαθμό «άριστα». Γνωρίζει άριστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα και αρκετά καλά την ιταλική και την γερμανική.

Έχει διδακτική εμπειρία σε δημόσια ΙΕΚ στο μάθημα «Νομοθεσία Θεμάτων Πληροφορικής (Ευαίσθητα Δεδομένα – Δικαιώματα – Καινοτομίες)». Έχει ασχοληθεί με την συγγραφή επιστημονικών νομικών και κοινωνιολογικών μελετών, για τις οποίες έχει τιμηθεί και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και ημερίδες ως εισηγήτρια.

Ταυτόχρονα με τη δικηγορία πορεύεται στα μονοπάτια της Λογοτεχνίας και ειδικότερα στην ποίηση, έχοντας αποσπάσει δεκάδες διακρίσεις, επαίνους και βραβεία σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για μεμονωμένα ποιήματά της και ποιητικές συλλογές. Επιστημονικές εργασίες της, άρθρα και ποιητικό της έργο έχει δημοσιευτεί σε έγκριτες ιστοσελίδες, σε συλλογικούς τόμους και στον τύπο.